Tura de iarna la Malaiesti

… sau cum sa aduci aminte ca traiesti

Dupa lungi si complicate calcule am gasit ziua perfecta de plecat la munte. A picat intr-o marti. Am dat adunarea si ne-am inghesuit in masini, muntele ne astepta plin de zapada cazuta cu spor cu o zi un urma. Am abandonat masinile la Gura Diham, ne-am facut o poza pentru posteritate si am pornit la drum cu mine in frunte, urmand sa deschid drumul in oceanul de zapada neatinsa. Am facut primul pas in afara parcarii si minunea s-a produs, am intrat in zapada pana la subtiori, desi intregul grup avea zapada pana la glezne – eram intr-un sant pus la dispozitie cu mult drag … Dorel.

Am lasat Gura Diham in urma si am incercat sa deslusim cararea spre masivul inzapezit, printre capacii inghetati care gemeau de greutatea zapezii.

Spre Diham

prin zapada spre Cabana Diham

la Cabana Diham

Varful Diham

Mai jos o panorama 360grade de pe Varful Baiului.

 

Efortul ne-a fost imediat rasplatit la iesirea din padure, Masivul Bucegi ne-a salutat dintre nori iar soarele ne-a dat curajul sa mergem mai departe. Ne-am croit cu greu drum prin zapada viscolita care acoperise fara mila orice urma de carare. Ferice de cei care au fost prevazatori si au carat cu ei rachete de zapada.

Dupa o scurta pauza al Diham, unde ne-am incalzit sufletelel cu o ciorba am decis in minoritate ca e timpul sa mergem pe munte, asa ca ne-am echipat si am pornit spre Valea Malaiesti. Urma sa coboram pana la 1000m la Sapte Izvoare de unde urcam prin Poienile Malaestiului la 1700m, acolo ne astepata un foc cu lemne si vinul fiert. Dupa 4 ore de innotat prin zapada s-a lasa noaptea care avea sa puna in valoare cea mai frumoasa imagine a serii. A fost momentul cand am decis ca urma sa mai petrecem inca o zi la Cabana Malaiesti.

Cabana Malaiesti

Cabana Malaiesti pe inserat

A urmat o dimimineata de poveste, cu cafea la gura sobei, poze cu "rasaritul", capre negre pe tancuri si evident un traseu spre Padina Crucii de unde puteam vedea mai bine maretia malaiestiului.

Valea Malaiesti

Valea Malaiesti dinspre Padina Crucii

 

Bucsoiul vazut din Padina Crucii

Bucsoiul vazut din Padina Crucii

A fost o tura pe cinste, care ne-a umplut de bucurie si ne-a energizat pentru saptamanile ce vor urma. Va las acum sa vedeti intreaga aventura si sper sa regasiti in imaginile de mai jos bucuria care am simtit-o noi.

aici vedeti intreaga aventura Share

 


3 Comments

  1. Darius

    Absolut bestial, Can’t wait for the next one… Refugiu scrie pe noi data aviatoare… 🙂

  2. Sunt superbe pozele! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.