Muntii Ciucas

O tura foto in muntii Ciucas

Am inceput anul asa cum ii sade bine calatorului, cu o iesire la munte, cu speranta ca asa o sa ne mearga tot anul.
Am lasat in urma Cabana Multele Rosu si am pornit spre Valea Berii unde aveam sa descoperim cu uimire maiestria inginerilor care au taiat prin padure un drum atat de spectaculos. Spectaculos de inclinat si cu viraje atat de stranse incat la unele dintre ele chiar au renuntat, dar au taiat altele, doar aveau ┬ála dispozitie un intreg munte. Am ajuns la “cabana” Ciucas unde ne-am regrupat si am hotarat sa atacam varful pana nu se intuneca. Mareata cabana Ciucas ascunde in spatele ei un santier dezolant care se continua pana la jumatatea masivului cu sapaturi, santuri si resturi de materiale abandonate.

organizare de santier in Ciucas

organizare de santier in Ciucas

Cheia in departare

Cheia in departare

Versant parjolit in Ciucas

Versant parjolit in Ciucas

Zapada era pe cale de disparitie, a fost doar cat sa dea bine in poze, asa ca am profitat si ne-am catarat pe stanci sa ne imbaiem lentilele intr-un frumos apus de soare. Vantul ne biciuia usor dar nu ne-am lasat dusi prea usor, la orizont ,intr-o explozie de culori, Bucegiul, Craiul si Iezerul ne indemnau sa mai zabovim.

Apus de soare peste Bucegi

Apus de soare peste Bucegi

Cheia la blue hour

Cheia la blue hour

Am ramas singur, si am asteptat blue hour cu nerabdare, totul era pregatit, Cheia era acum in centrul atentiei. A mai trecut o ora, bocancii deveneau tot mai mici si mai reci dar inca nu terminaseam de devorat peisajul. Luna abia isi incepea reprezentatia cu un crai nou de exceptie. Au urmat stelele, infinit de multe stele, abia reuseai sa gasesti Carul Mare.

Cu greu m-am lasat dus, am ponit usor spre cabana cu picoarele amortite in bocancii uzi. Pe la jumatatea drumului Dorulet ma cauta, era tarziu iar ei aveau nevoie de inca un jucator la Sabotor.

Crai nou

Crai nou

Rasarit de soare in Ciucas

Rasarit de soare in Ciucas

Dimineata ne-a gasit in forma maxima asa ca am hotarat sa lungim un pic traseul, vremea era superba, peisajul mirific nu ramnea decat sa pornim voiniceste la drum spre Gropsoarele.

aici vedeti intreaga aventura din Ciucas Share

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *